24. SVIBNJA 2012. 14:26h

Predstava `Moj sin samo malo sporije hoda` Ivora Martinića u N. Sadu

moj sin, zkm

Foto

Scena
0

Tekst

Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom Moj sin samo malo sporije hoda Ivora Martinića i u režiji Janusza Kice, u subotu 26. svibnja, na festivalu Sterijino pozorje (od 25. svibnja do 2. lipnja) koje će u Novom Sadu imati 57. izdanje.

Ovosezonska predstava Moj sin samo malo sporije hoda bavi se teškim obiteljskim odnosima i njihovu nesnalaženju sa svojim drugačijim članom, a do sada je višestruko nagrađivana na ovogodišnjim Marulićevim danima u Splitu (Janusz Kica za najbolju režiju, Ksenija Marinković i Doris Šarić Kukuljica za glumačka ostvarenja, Slavica Radović Nadarević za scenografsko rješenje) dok je još više nagrada dobila na netom završenom Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (za najbolju predstavu u cjelini, Ksenija Marinković za najbolju žensku ulogu,Doris Šarić Kukuljica za najbolju epizodnu ulog, Slavica Radović Nadarević za najbolju scenografiju, te Doris Kristić za najbolju kostimografiju). Ksenija Marinković koja je zablistala u ulozi požrtvovane majke dobila je i nagradu Mediteran riječkog Novog lista.

U predstavi još glume: Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić te Goran Bogdan.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!