3. SVIBNJA 2012. 11:36h

Počinje Tjedan hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci

Foto

Scena
0

Tekst

Tjedan hrvatske glazbe od 3.-5.5., čija će središnja manifestacija biti 19. dodjela Diskografske nagrade Porin, bit će bogat raznovrsnim glazbenim zbivanjima. Domaćini i gosti gradova Opatija i Rijeka imat će dosta posla, požele li pogledati i poslušati sve što se nudi.

U organizaciji Instituta hrvatske glazbe i njegovih udruga utemeljitelja - HDS ZAMP, HGU i HDU, ovih će dana glazbena zajednica ukazati na najbolja izvođačka i diskografska dostignuća prošle godine, dodjelama nagrada Status HGU-a – 16. put -  i  Diskografske nagrade Porin, koja ove godine u svom 19. izdanju obećava da će biti „Porin za 5!“


Glazbenici će se ujediniti u još jednom važnom cilju: promociji vrijednosti intelektualnog vlasništva i poštivanju prava kreativaca na svoj rad. U četvrtak će neka poznata imena i glasovi o tome pjevati Riječanima na Korzu a u petak na AntiPorinu sličan su zadatak sebi dali izvođači drugog, alternativnog profila.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!