21. RUJNA 2012. 22:22h

Otvoreni 43. Dani kajkavske riječi

Marija Bistrica

Foto

Scena
0

Tekst

Jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskom zagorju, Dani kajkavske riječi Zlatar večereras je svečano je otvorena u dvorani zlatarske Sokolane.

Nakon bogatog programa svečanog otvorenja, u kojemu su sudjelovale brojne zlatarske udruge i škole, u Galeriji izvorne umjetnosti otvorena je izložba slika Vilka Mikulca. U ime pokrovitelja svečanosti je nazočila izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Dunja Špoljar.

43. Dani kajkavske riječi Zlatar traju do 30. rujna tijekom kojih će se održati razni sadržaji koji će objediniti zagorsku tradiciji i kajkavsko kulturno stvaralaštvo u riječi, slici, stihu i plesu. Kruna će biti Festival dječje kajkavske popevke na kojemu se okupljaju djeca iz osnovnih škola kajkavskog govornog područja, od Međimurja, Zagorja do Posavine i Gorskog kotara, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT– a pod ravnanjem Siniše Leopolda. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!