11. LIPNJA 2012. 16:21h

Otvorena izložba Energija 2012. povodom 105. obljetnice ALU

Foto

Scena
0

Tekst

Povodom obilježavanja 105. obljetnice osnutka Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu, danas je u Galeriji ALU svečano otvorena izložba radova studenata Akademije u sklopu projekta Energija 2012. kojeg su zajedno organizirali INA- Industrija nafte d.d. i ALU. U sklopu projekta, studenti ALU imali su priliku osvojiti jednogodišnju stipendiju, novčane nagrade za svoje umjetničke radove te mogućnost izlaganja svojih radova na izložbi.

Izložbu je u 13 sati svečano otvorio dekan ALU, Dalibor Jelavić, nakon čega je Marina Burazer, direktorica Službe za odnose s javnošću Ine, čestitala trima prvonagrađenim studentima, Mariti Stanić, Sabini Mikelić i Vitru Drinkoviću, te dobitniku stipendije, akademskom kiparu Dejanu Kljunu. Pobjednički radovi osvojili su novčane nagrade: prvo mjesto 7.000 kuna, drugo mjesto 5.000 kuna te treće mjesto 3.000 kuna, a dodatnih 15 radova nagrađeno je iznosom od 2000 kuna, dok je vrijednost stipendije iznosila 10.000 kuna.

Na natječaj se prijavilo 13 slikara, 11 kipara, 5 studenata s odsjeka za animirani film i nove medije, 1 restaurator, 12 grafičara, 10 studenata s odsjeka za likovnu kulturu i 10 studenata poslijediplomskog specijalističkog i doktorskog studija, ukupno 62 autora. Pozvani da se prijave na natječaj bili su studenti zadnje godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog i doktorskog studija svih odsjeka ALU sa svojim radovima na temu energije, a u kategorijama slikarstvo, grafika, kiparstvo i novi mediji. Svaki student bio je obavezan prijaviti tri rada iz istog ciklusa. Svi odabrani radovi biti će izloženi i otvoreni za javnost u prostorijama ALU od danas do 21. lipnja 2012.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!