1. SIJENJA 2015. 11:05h

OTAC IZ POPULARNIH GILMORICA Preminuo glumac Edward Herrmann

Foto

Scena
0

Tekst

Edward Herrmann, svestrani glumac s prepoznatljivim glasom, možda najpoznatiji po ulozi Richarda Gilmorea u 'Gilmoricama' preminuo je u srijedu u bolnici u New Yorku u dobi od 71 godine. Njegov menadžer Robbie Kass rekao je kako je glumac preminuo od posljednica tumora na mozgu, prenosi CNN
 
"Osim što je bio uspješan glumac, Edward je bio i pravi gospodin i učenjak; ljubazan i pošten čovjek. Jako će nam nedostajati", rekao je Kass. 
 
"Bila je čast i veselje poznavati ga. Ovo je strašan udarac. Ed Herrman je bio ljubazan, ugla?en, talentiran čovjek", napisala je na Twitteru Lauren Graham, koja je igrala njegovu kćer Lorelai u 'Gilmoricama'.
 
Karijera Herrmana trajala je više od 40 godina, rijetko je igrao glavne uloge, ali u svojim se ulogama uvijek isticao. Osvojio je nagradu Tony za 'Mr. Warren's Profession' i Emmyja za 'The Practice'. Iako nije bio planetarno popularan glumac, većina će ga se ljudi prisjetiti po njegovom glasu, koji je posu?ivao u mnogim engleskim audio knjigama i dokumentarnim filmovima na History Channelu.
 
Posljednje televizijsko pojavljivanje bilo je u seriji 'The Good Wife'. Herrmann je iza sebe ostavio suprugu i dvije kćeri.