25. LIPNJA 2012. 21:04h

Oliver Frljić dobio nagradu za borbu za ljudska prava

Foto

Scena
0

Tekst

Hrvatski redatelj Oliver Frljić u ponedjeljak je u Beogradu dobio nagradu Fonda ''Biljana Kovačević-Vučo'', koja se drugu godinu zaredom dodjeljuje borcima za ljudska prava.

Frljiću je nagrada dodijeljena za predstavu ''Zoran Đinđić'', a primio ju je u Skupštini Grada Beograda.

Zahvaljući na priznanju, Frljić je kazao kako ono ne pripada samo njemu već i glumačkoj ekipi beogradskog kazališta Atelje 212, koja je s njim radila na predstavi. Istaknuo je da su oni zbog toga nailazili na nerazumijevanje, ali su predstavom pokazali da građanska hrabrost nije pravilo, već izuzetak.

Fond ''Biljana Kovačević-Vučo'' osnovan je 2010. godine u znak sjećanja na Biljanu Kovačević-Vučo, istaknutu braniteljicu ljudskih prava u Srbiji, s namjerom da se nastavi zalagati za ciljeve kojima je ona posvetila život.

Fond je uspostavio istoimenu godišnju nagradu koja se dodjeljuje borcima za ljudska prava, a koja je temelj rada Fonda u području bavljenja ljudskim pravima.

Nagrada se sastoji i od novčanog dijela koji je namijenjen za financiranje aktivnosti u području borbe za ljudska prava, po izboru dobitnika. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!