9. STUDENOG 2013. 16:48h

Najavljeni programi pulskog Sajma knjige u Istri

Foto

Scena
0

Tekst

"Vojvodina - Regija u regionu", jedna je od triju tema ovogodišnjeg 19. Sajma knjige u Istri koja obra?uje suvremenu vojvo?ansku kulturu i književnost koja je danas predstavljena na pulskoj Portarati.

Predstavljen je i novi vizualni identitet sajma, rad dizajnerskog tima Mauricija Ferlina, Vibora Juhasa i Matka Plovanića.

U sklopu ovogodišnjeg sajma koji će se u Puli odvijati od 5. do 15. prosinca na temu Vojvodine raspravljat će se od 10. do 13. prosinca kada će se održati okrugli stol i biti predstavljene knjige, autori, umjetnici i teoretičari te časopis "Severni bunker". Najavljen je i koncert Boris Kovač & La campanella u petak 13. prosinca, u galeriji Sveta srca.

Preostale dvije teme ovogodišnjeg pulskog sajma knjige su "Socijalizam na klupi" i "Izlet u Rusiju" a tijekom deset dana koliko traje sajam, posjetiteljima i gostima ponudit će se brojne novosti poput stručnih skupova, okruglih stolova, promocije, izložbe i koncerti.

Na sajmu će se predstaviti 15 tisuća naslova te 250 hrvatskih i stranih izlagača a u desetodnevnom programu sudjelovat će 200 pisaca, urednika, nakladnika, prevoditelja, knjižničara, teoretičara, kritičara, novinara, umjetnika i glazbenika. Programi će se odvijati na devet lokacija od Doma hrvatskih branitelja i sveučilišta Jurja Dobrile do galerija Sveta srca, Galerije Cvajner i Galerije Makina.

(Hina)