17. KOLOVOZA 2015. 17:22h

Motovonski film festival dolazi zagrebačkoj publici u Laubu

Foto

Scena
0

Tekst

Pregled najzanimljivijih ostvarenja ovogodišnjeg izdanja Motovun Film Festivala ovog ljeta će zagrebačkoj publici biti predstavljen na novoj lokaciji, u Kući za ljude i umjetnost Laubi, gdje će od 20. do 31. kolovoza biti prikazano dvanaest dugometražnih i deset kratkih ostvarenja.

Kako se ističe u najavi, nakon Motovuna, Buzeta, Novigrada i Šibenika, motovunska će ljetna festivalska avantura i ove godine završiti u Zagrebu, a veliko finale dugog toplog filmskog ljeta donosi dvanaest filmova u isto toliko dana, me?u kojima je i ovogodišnji motovunski pobjednik, priča o tajanstvenim nestancima vojnika s afganistanskog fronta "Wakhan".

"U programu je i islandska dramedija 'Djevičanska gora' za koji je 'simpatični div' Gunnar Jonsson nagra?en posebnim priznanjem za glumu, te kontroverzni dokumentarni hit Alexa Gibneya 'Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere'", dodaje se.

Publika će u Laubi imati priliku pogledati i tzv. Twin Peaks na francuski način, seriju "Mali Quinquin" velikog francuskog autora Brune Dumonta i "punokrvni" rumunjski triler "Zašto baš ja?" Tudora Giurgiua.

"Baš kao i priča o misterioznim samoubojstvima velških tinejdžera 'Bridgend', potonji je film baziran na istinitom doga?aju te pokazuje da je stvarnost ponekad bizarnija od fikcije", stoji u najavi.

Za najmla?u zagrebačku publiku "i sve one koji se tako osjećaju", Motovun Film Festival je pripremio dvije matineje iz ovogodišnjeg programa Buzz@teen: irsku animiranu fantaziju "Pjesma mora", koja pripovijeda o djevojčici Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu; te dječji superhit iz Danske "Dječak mravac: osveta crvene furije".

Ulaznice se kupuju na blagajni Laube sat vremena prije projekcije. Svi filmovi imaju hrvatske i engleske podnaslove.