17. KOLOVOZA 2015. 17:22h

Motovonski film festival dolazi zagrebačkoj publici u Laubu

Foto

Scena
0

Tekst

Pregled najzanimljivijih ostvarenja ovogodišnjeg izdanja Motovun Film Festivala ovog ljeta će zagrebačkoj publici biti predstavljen na novoj lokaciji, u Kući za ljude i umjetnost Laubi, gdje će od 20. do 31. kolovoza biti prikazano dvanaest dugometražnih i deset kratkih ostvarenja.

Kako se ističe u najavi, nakon Motovuna, Buzeta, Novigrada i Šibenika, motovunska će ljetna festivalska avantura i ove godine završiti u Zagrebu, a veliko finale dugog toplog filmskog ljeta donosi dvanaest filmova u isto toliko dana, me?u kojima je i ovogodišnji motovunski pobjednik, priča o tajanstvenim nestancima vojnika s afganistanskog fronta "Wakhan".

"U programu je i islandska dramedija 'Djevičanska gora' za koji je 'simpatični div' Gunnar Jonsson nagra?en posebnim priznanjem za glumu, te kontroverzni dokumentarni hit Alexa Gibneya 'Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere'", dodaje se.

Publika će u Laubi imati priliku pogledati i tzv. Twin Peaks na francuski način, seriju "Mali Quinquin" velikog francuskog autora Brune Dumonta i "punokrvni" rumunjski triler "Zašto baš ja?" Tudora Giurgiua.

"Baš kao i priča o misterioznim samoubojstvima velških tinejdžera 'Bridgend', potonji je film baziran na istinitom doga?aju te pokazuje da je stvarnost ponekad bizarnija od fikcije", stoji u najavi.

Za najmla?u zagrebačku publiku "i sve one koji se tako osjećaju", Motovun Film Festival je pripremio dvije matineje iz ovogodišnjeg programa Buzz@teen: irsku animiranu fantaziju "Pjesma mora", koja pripovijeda o djevojčici Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu; te dječji superhit iz Danske "Dječak mravac: osveta crvene furije".

Ulaznice se kupuju na blagajni Laube sat vremena prije projekcije. Svi filmovi imaju hrvatske i engleske podnaslove.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!