19. TRAVNJA 2012. 17:54h

"Moj sin samo malo sporije hoda" otvara Marulićeve dane

Foto

Scena
0

Tekst

Predstava "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića otvara 22. Marulićeve dane koji počinju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

 Predstava u režiji Janusza Kice, po dramskom tekstu istaknutoga mladog dramatičara Ivora Martinića, progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu su obiteljske komedije majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepleću tijekom proslave Brankova 25. rođendana. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija kako prihvatiti drugog, odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo pomoći? Predstava u svibnju gostuje u Rijeci te u Novom Sadu

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!