26. RUJNA 2012. 17:36h

"Moj sin samo malo sporije hoda" na MESS-u

Predstava "Moj sin samo malo sporije hoda"

Foto

Scena
0

Tekst

Na bosanskohercegovačkom 52. međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Zenici i Sarajevu od 28. do 30. rujna gostovat će predstava Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" u režiji Janusza Kice te u izvedbi ZKM-a.

 - Predstava problematizira odnose u velikoj obitelji s mladićem kojeg je bolest prikovala za invalidska kolica. U središtu priče je veza brižne majke i nježnog sina, ali je dramski pisac odlično oslikao i relacije ostalih članova obitelji – neprisutnog oca, zabrinute sestre, dementne bake, distanciranoga djeda, nezadovoljne tete, zbunjenog tetka... i time podcrtao obično neobične probleme prisutne u svakome domu u kojima se publika lako može prepoznati - piše u priopćenju ZKM-a

U predstavi glume Ksenija Marinković, Doris Šarić Kukuljica, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Damir Šaban, Urša Raukar, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Goran Bogdan.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!