19. KOLOVOZA 2015. 16:50h

Leibach nastupio u Sjevernoj Koreji - zaradili su ovacije 1500 ljudi

Foto

Scena
0

Tekst

Slovenski avangardni bend Laibach dobio je u srijedu ovacije na prvom od dva planirana koncerta u Sjevernoj Koreji, javlja slovenski portal 24.ur

Bio je to prvi koncert zapadnja─Źkog benda u toj zatvorenoj komunisti─Źkoj dr┼żavi.

Slovenski portal piše da su se sjevernokorejski cenzori u posljednji trenutak ipak upleli u nastup.

Tra┼żili su da se sa 'setliste' izbace pjesme Koran, Eat Liver, The Final Countdown i Mount Paektu. Zatra┼żene su i neke promjene u koreografiji te je zabranjen nastup sjevernokorejskom djevoja─Źkom zboru.

Neovisno o tome, bend je dobio ovacije 1500 ljudi u gledalištu. Sjevernokorejsko dr┼żavno rukovodstvo nije bilo u publici.

Drugi koncert ─çe biti u ─Źetvrtak.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!