21. VELJAE 2012. 12:04h

Legendarni srpski glumac Dragan Jovanović dolazi u `Ružu vjetrova`

dragan jovanović

Foto

Scena
0

Tekst

Legendarni srpski glumac Dragan Jovanović, glumi jednog od novih glavnih likova u seriji 'Ruža vjetrova'.

Dragan Jovanović, suprug glumice Branke Pujić, rođen je 4. listopada 1965. godine u Beogradu. Poslije završene srednje škole upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu gdje je diplomirao glumu 1990. godine, u klasi Milenka Maričića. Član je Srpskog dramskog kazališta od 1990. godine, gdje je odigrao impozantni broj uloga. Glumio je i u Budva Grad teatru, 'Zvezdara teatru', a u Madlenijumu je režirao predstavu Don Quijote gdje je također igrao glavnu ulogu. Ostao je zapamćen po brojnim ulogama u filmovima i TV serijama, a neke od najupečatljivijih su 'Lajanje na zvijezde', Dva sata kvalitetnog TV programa', 'Bure baruta', 'Otvorena vrata', 'Sretni ljudi', 'Stižu dolari', 'Balkan ekspres 2', 'Crni bombarder', 'Ranjena zemlja' te mnoge druge.

Uz nekoliko svojih kolega osnovao je kazališnu i muzičku grupu 'The Kuguars', da bi pod tim nazivom kao kolektivnu režiju potpisivali predstave 'Hajde da se igramo', 'Smiješna strana povijesti' i 'Smiješna strana muzike', ali i brojne muzičke spotove.

U seriji Dragan glumi Ivana Marušića, zgodnog, markantnog i punog samopouzdanja. Zajedno je išao sa Suzanom u srednju školu, da bi zatim otišao iz zemlje i ne zna se točno čime se bavio. Lagat će Suzani da se bavi uvozom-izvozom po Zapadu i da je tako stekao svoje bogatstvo. Zna reći pravu stvar u pravo vrijeme. Kada treba biti snažan – snažan je, kada treba biti ranjiv – bit će ranjiv. U biti on je manipulator i varalica. Dobar psiholog, razumije potrebe drugih ljudi, naročito žena i to koristi kao svoje oružje. Vrhunski je prevarant, makar nikada nije stekao ogromno bogatstvo. Živi od 'projekta do projekta'.

Dolaskom u Split pred njim je uzbudljiva misija – zavesti bogatu poslovnu ženu, vladaricu Splita – Nives Odak, i tako se domoći njezina bogatstva. No, uz svoju misiju, susreće pravičnu i usamljenu Suzanu i odlučuje igrati opasnu igru: biti s obje istovremeno. Ono što zatomljuje je činjenica da prema Suzani ipak počinje osjećati nešto. Obje žene bit će zavedene, a novac je na dohvat ruke…

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!