7. SVIBNJA 2012. 11:14h

Krešimir Mišak u Booksi o smaku svijeta

Krešimir Mišak

Foto

Scena
0

Tekst

Najpoznatiji hrvatski alternativac i voditelj TV emisije „Na rubu znanosti“ Krešimir Mišak u utorak 8. svibnja 2012. godine u 19:00 sati u Booksi na tribini SF u Booksi uhvatit će se u koštac s najaktualnijom ovogodišnjom temom – smakom svijeta!


Tribina se održava deset dana nakon što je u Zagrebu završila jedna od dviju najvećih ovogodišnjih konvencija znanstvene-fantastike na Starom kontinentu nazvana Kontakt, koji je spojila 34. hrvatski SFeraKon i 34. službenu europsku konvenciju znanstvene-fantastike Eurocon.


Za sve vas koji ste propustili Kontakt, Krešimir Mišak će na tribini podijeliti svoje dojmove sa Kontakta, kao i sa prijašnjih SFeraKona, na kojima on tradicionalno vodi dodjelu nagrada za najbolja SF ostvarenja. Inače, zagrebački SFeraKon ove je godine okupio više od 1300 posjetitelja iz Hrvatske, susjednih zemalja, Irske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švedske, Rusije, Rumunjske pa čak i SAD-a i Australije. Po svojoj veličini zagrebačko događanje usporedivo je s britanskim EasterConom koji se održava u Londonu. Nadalje, Mišak će najaviti svoje prvo službeno gostovanje na SF konvenciji: on je počasni gost na sasvim novom konu znanstvene fantastike, Marsikonu koji će se održati 2. lipnja u Slavonskom brodu u organizaciji kluba Orion.


No, ovaj talentirani novinar i rocker nije u SF-u samo zbog ruba znanosti: Mišak je i sam nagrađivani SF autor čiju zbirku priča „Zvjezdani riffovi“ (2005.) toplo preporučamo, a na SF u Booksi će govoriti i o književnosti. Predstavit će zbirku SF priča nazvanu „Smak!“, 18. sferakonsku zbirku priča koja je ove godine ponesena majanskim proročanstvima objedinila najbolje suvremene hrvatske SF priče na temu smaka svijeta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!