16. TRAVNJA 2012. 11:41h

Klapa Sinj obilježava 30 godinu rada

Foto

Scena
0

Tekst

Uz dobru pjesmu i brojne goste klapa Sinj će 20. travnja u dvorani Vatroslav Lisinski obilježiti 30 godina svog postojanja. Na velikom slavljeničkom koncertu klape zapjevat će Tedi Spalato, Sandra Bagarić, Iva Ajduković, ansambl Lado i mnogi drugi gosti s kojima je poznata klapa surađivala posljednjih godina.

- Pozivamo sve ljubitelje klapske pjesme da nam se pridruže na koncertu jer smo pripremili odličan repertoar pjesama. Bit će tu svega, pa i obrada nekih popularnih pjesama mlađih izvođača. Sretan sam što smo uspjeli opstati na sceni svih ovih godina, to je naša najveća nagrada - rekao nam je voditelj klape osnovane davne 1982. godine maestro Mojmir Čačija. Klapa koja nikad ne miruje izdat će i DVD s koncerta u Lisinskom koji će snimati HTV, ali i dvostruki CD. No prava poslastica slijedi u ljetnim mjesecima.

- Pripremamo veliku feštu u Sinju u povodu 30. obljetnice, ali i koncert na Poljudu - najavljuje maestro Čačija i otkriva tajnu dugovječnosti klape Sinj koja je proteklih godina osvojila mnoge nagrade i surađivala s najvećim imenima naše glazbene scene. S klapom Sinj Severina je zapjevala svoj hit ‘Virujen u te’, Oliver Dragojević svoju ‘Cesaricu’, Meri Cetinić ‘Konobu’...

- Ljubav prema klapskoj pjesmi prenijeli smo na mlađe naraštaje, a neki od njih pridružili su nam se u klapi. Zahvaljujući mlađima koji dolaze opstat ćemo mi još mnogo godina - poručuje poznati skladatelj i dobitnik mnogih glazbenih priznanja. Klapa Sinj u svoja je tri desetljeća postojanja gostovala diljem Europe, pa i na afričkom te američkom kontinentu. Snimila je šest nosača zvuka, a njezin repertoar sadrži mnoge različite izvorne napjeve, kao i novouglazbljene dalmatinske pjesme.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!