14. VELJAE 2012. 13:43h

Klapa Libar nastupa u zagrebačkom klubu Sax!

Foto

Scena
0

Tekst

Klapska skupina Libar ponovno nastupa u zagrebačkom klubu Sax! u subotu 18. veljače od 22 sata. Bit će to posljednji zagrebački koncert prije izlaska novog albuma.

Libar je deseteročlana skupina koja se, zahvaljujući svojim originalnim obradama rock-skladbi u klapskoj tradiciji uspjela probiti na domaćoj glazbenoj sceni. Kao i na svojim prethodnim koncertima u Saxu, Libar će publici otpjevati bogat i raznolik repertoar – Depeche Mode, Muse, Red Hot Chili Peppers, Talking Heads, Haustor, Denis & Denis... Osim toga zagrebačka publika prva će imati priliku premijerno čuti novi singl "Kapi“ s nadolazećeg autorskog albuma.

Pjesma "Kapi“, kažu izvođači,  "…himnički je optimistična, harmonijski bogata i energetski nabijena pjesma hitoidnog refrena kao i sve ostale pjesme s našeg albuma. Izvodi se u muškom peteroglasju s prokomponiranom instrumentalnom podlogom, temeljenoj na snažnoj ritam-sekciji i gitarskom aranžmanu.“ Po svemu sudeći, Librov novi album, koji će izaći ovoga proljeća, jedinstveni je projekt u Hrvatskoj, ali i u svijetu – koliko je poznato nitko nikada nije izveo svoj studijski materijal uz svirku peteročlanog rock-banda aranžiran u bloku pet ravnopravnih i potpuno harmoniziranih vokalnih dionica.

Na koncertu u Saxu Libar će izvesti i već objavljene hitove s nadolazećeg albuma "Kukalo“ i "Glasnije“ te hit "Dite“, prvi autorski singl Libra i višestruko nagrađivanu pjesmu koja je svoju vizualnu dimenziju dobila u spotu – dosad ju je na YouTubeu pogledalo gotovo 300 tisuća ljudi.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!