KARAKTERNA DRAMA

1. RUJNA 2007. 18:30h

Karakter u prvom planu obrade Yume

Tekst

Obrada Yume više je usredotočena na karaktere likova, nego na samu borbu između Russella Crowa i Christiana Balea.

Kinematografi obradu '3:10 Yuma' ne vide kao klasičan vestern već više kao karakternu dramu, iako je film prepun borbi Russella Crowea i Christiana Balea.

- To je više karakterna drama – rekao je Phedon Papamichael.

Russell Crowe će utjeloviti vođu odmetničke bande Bena Wadea, koji biva uhvaćen u jednom malom gradiću u kojem lokalni rančer Dan Evans (kojeg glumi Bale) biva nagovoren da ga potajno odvede u susjedni grad kako bi izbjegli sukob s Wadeovom bezobzirnom bandom.

Dok obojica provode vrijeme čekajući u hotelu vlak koji kreće za Yumu u 3:10, Wadeova banda saznaje sve o tajnom premještaju, nakon čega slijedi velika bitka pištoljima.

- Veći je naglasak na psihologiji karaktera nego na samim borbama. Sama borba karakterizira snagu volje koja se bori protiv zla - dodao je Papamichael.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!