16. LIPNJA 2013. 13:20h

Izložba "Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske"

Foto

Scena
0

Tekst

Izložba fotografija "Žene u ruralnom razvoju Republike Hrvatske" otvorena je u Centru za kulturu Vela Luka, a predstavljeno je 60 fotografija 24 hrvatska autora.
Izložba ističe ulogu i značaj žena u ruralnim područjima Hrvatske, te promovira projekt "SEEWoRD" - Mreža žena Jugoistočne Europe u ruralnom razvoju", čiji je pokrovitelj Europska unija.

Nakana je pridonijeti poboljšanju položaja žene u ruralnim dijelovima Hrvatske te pokažati da su upravo žene te koje daju značajan doprinos očuvanju baštine i odnosu prema svojem kraju i ljudima, rečeno je na otvorenju.

Izložbu je otvorila kustosica Galerije Moderne umjetnosti u Veloj Luci Ivana Prižmić. Izvršena direktorica Regionalnog centra za jednakost spolova Mary Ann Rukavina-Cipetić rekla je kako je ovo deseta izložba po redu, a prva na jednom od naših otoka a uslijedit će njeno postavljanje i u drugim mjestima poput Hvara, Dubrovnika, Osijeka i Vukovara.

Izložba u Veloj Luci otvorena je do 28. lipnja.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!