10. LISTOPADA 2012. 13:23h

Island: Yoko Ono uručila Lady Gagi nagradu za mir

Lady Gaga

Foto

Scena
0

Tekst

Mirovna aktivistica i udovica britanskog glazbenika Johna Lennona Yoko Ono uručila je pop zvijezdi Lady Gagi u utorak na svečanosti na Islandu nagradu za mir.

Yoko Ono je rekla da je nagrada za mir LennonOno, ustanovljena u spomen na njenog pokojnog supruga bivšeg Beatlesa Johna Lennona, dodijeljna Lady Gagi zato što je svoj zvjezdani status spojila s aktivizmom i mijenjanjem "mentalne mape" svijeta.

"Lady Gaga se nalazi na prvom mjestu kao pjevačica i autorica pjesama", rekla je Ono za televiziju. "A kada ste broj jedan onda se ne želite izlagati riziku. A ona je to učinila".

Lady Gaga je nagradu u obliku komada slagalice primila u Reykjaviku zajedno s novčanom nagradom za koju je rekla da će dati zakladi Eltona Johna za suzbijanje AIDS-a. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!