9. OUJKA 2012. 14:43h

Hrvatski Tim Burton dobio nagradu Grigor Vitez za `Sjeverozapadni vjetar`

Foto

Scena
0

Tekst

Naš animator i ilustrator Zdenko Bašić, kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Timom Burtonom, dobio je posebno priznanje Grigor Vitez za svoju fantazmagoričnu slikovnicu "Sjeverozapadni vjetar". Nagrada mu je dodijeljena, piše u obrazloženju, zbog posebnog sklada dizajna, ilustracija i teksta te visoke estetske vrijednosti.

Svim ljubiteljima Bašićeva prekrasnog crteža i bujne mašte važno je reći da će naš talentirani autor gostovati na čitanju svojih priča u subotu, 10. ožujka, u 11 sati u Profil Megastoreu.

Nakon toga organizirat će se i razgovor s Bašićem, na kojem će autor odgovarati na sva pitanja moderatora i publike. A upornima možda nešto i nacrta!

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!