13. SRPNJA 2015. 19:25h

HRT: i dalje smo najgledaniji u Hrvatskoj

Miran Kurspahić i Dražen Ilinčić/Screenshot HRT

Foto

Scena
0

Tekst

Hrvatska radio televizija (HRT) u povodu podataka o gledanosti televizijskih programa u lipnju koje je objavila Agencija za elektroničke medije, ističe kako zbroj prosječnih dnevnih udjela u gledanosti svih kanala svake nacionalne televizije pokazuje kako je ukupna gledanost svih programa HRT-a ispred konkurentskih TV kuća na nacionalnoj razini.

Agencija za elektroničke medije objavila je, prema istraživanju agencije AGB Nielsen, podatke o gledanosti 10 najgledaniji kanala: četiri kanala Hrvatske radio televizije, dva Nove, tri RTL-ova, te muzičkog kanala CMC.

"Kada se zbroje prosječni dnevni udjeli u gledanosti svih kanala svake nacionalne televizije, dakle HRT-ovi HRT1, HRT2, HRT 3 i HRT 4 zatim Nova Tv i Doma TV te RTL, RTL 2 i RTL Kockica za mjesec lipanj zbroj je: HRT 27,91 posto, Nova TV 27,5 posto te RTL 21,3 posto", ističe se u priopćenju HRT Komunikacija.

HRT napominje i da je gledanost kanala HTV1 od 15,15 posto u lipnju ove godine porasla u odnosu na gledanost istoga mjeseca prošle godine, kada je bila 14,63 posto.

Po podacima Agencije o gledanosti u lipnju, koje je prenijela i Hina u vijesti pod naslovom "Gledanost HTV 1 u padu već treći mjesec zaredom", Nova TV je i dalje najgledanija u Hrvatskoj s 21,4 posto, a RTL s je imao 14,32 posto gledanosti.