19. RUJNA 2012. 16:53h

HAVC: Hrvatski film naredna tri mjeseca pred francuskom publikom

Foto

Scena
0

Tekst

Francuska kinoteka i pariški Centar Pomidou tijekom iduća tri mjeseca bit će domaćini hrvatskog filma. Croatie, la voici naziv je pod kojim će se hrvatska kultura i kinematografija predstaviti francuskoj publici, a znameniti časopis Cahiers du cinema izdat će i podlistak posvećen hrvatskom filmu, priopćeo je iz Hrvatskog audiovizualnog centra

U programu od pet dugometražnih filmova prikazivat će se naslovi  Put lubenica (2008) Branka Schmidta, Neka ostane među nama (2010) Rajka Grlića te Kino Lika (2008), Majka asfalta (2010) i Ćaća (2011) Dalibora Matanića.

U razdoblju trajanja festivala od 19. do 30. rujna Hrvatska će se osim filmskim naslovima predstavljati i na konferencijama i na okruglim stolovima.

Od 13. do 17 studenog u Parizu će se, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra,  održati Dani hrvatske kinematografije, a na 32. Festivalu mežunarodnog filma u Amiensu nagrada za životno djelo biti će uručena Vatroslavu Mimici.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!