ŽIVOT IANA DURYJA

25. SIJENJA 2009. 03:26h

Gollum u ulozi rokera s dječjom paralizom

Tekst

Andy Serkis će zaigrati Iana Duryja u biografskom filmu o tom legendarnom britanskom punk-rokeru.

Glumac Andy Serkis, koji je u trilogiji ''Gospodar prstenova'' igrao Golluma, u svojoj će sljedećoj ulozi utjeloviti legendarnog britanskog punk-rokera Iana Duryja u filmu o njegovom životu.

Dury, pjevač, tekstopisac i osnivač benda Blockheads, bolovao je od dječje paralize i hodao uz pomoć štapa. Ta uloga Serkisu predstavlja osobni izazov.

- On je nevjerojatan lik, pravi pjesnik. S obzirom na to da je imao dječju paralizu, nije se mogao normalno koristiti lijevom nogom i rukom. Šanse da u ono vrijeme postane bilo kakva rock-zvijezda bile su minimalne. Bio je jedan od prvih punk-rokera s posebnim potrebama ikad i veselim se toj ulozi – izjavio je Serkis, kako piše NME.

Ian Dury & The Blockheads posljednji su puta nastupili u veljači 2000. na dobrotvornome koncertu u londonskom Palladiumu. Dury je umro mjesec dana poslije tog nastupa od raka jetre.

Početak snimanja njegovog biografskog filma najavljen je za travanj. U međuvremenu, Serkis već računa s pojavljivanjem u ''Hobbitu''.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!