8. KOLOVOZA 2015. 10:18h

Glavne nagrade u Crnoj Gori dobili Ognjen Sviličić i Ivona Juka

Foto

Scena
0

Tekst

Film "Takva su pravila" Ognjena Sviličića dobitnik je Grand Prixa - Velike zlatne mimoze 29. Montenegro film festivala, fimskog festivala u Herceg Novom koji se održavao od 1. do 7. kolovoza.

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) priopćio je u subotu kako je uz Grand Prix, Ognjen Sviličić "zbog izuzetno jednostavne i potresne priče koja izaziva snažne osjećaje i prepoznavanje problema u bilo kojoj sredini" osvojio i Zlatnu mimozu za najbolji scenarij. Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" odnio je Emir Hadžihafisbegović jer ju je, kako je naveo žiri, odigrao impresivno i krajnje neobično, noseći ovu potresnu priču na svojim le?ima.

Redateljica Ivona Juka Zlatnom je mimozom nagra?ena za režiju filma "Ti mene nosiš" jer je "uspjela uskladiti vrlo kompliciranu filmsku strukturu s mnoštvom likova i kreativnom upotrebom filmskog vremena".

Za najbolju žensku ulogu, "vrlo zahtjevnu, ali odgranu s elegancijom i zadivljujućm lakoćom", Zlatnom mimozom nagra?ena je Ariane Labed za ulogu u hrvatsko-njemačko-švicarsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji "Otok ljubavi", dok je za kameru prema odluci žirija nagra?en Milan Tvrdišić za film u srpsko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji "Bit ćemo prvaci svijeta".

Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja od kojih je jedno pripalo Vuku Ršumoviću za rad s 'naturščicima' u srpsko-hrvatskoj koprodukciji "Ničije dijete".

Predsjednik žirija, francuski redatelj Yves Boisset, te članovi Goran Marković i Draško ?urović o nagradama su odlučivali jednoglasno, stoji u priopćenju HAVC-a.