8. KOLOVOZA 2015. 10:18h

Glavne nagrade u Crnoj Gori dobili Ognjen Sviličić i Ivona Juka

Foto

Scena
0

Tekst

Film "Takva su pravila" Ognjena Sviličića dobitnik je Grand Prixa - Velike zlatne mimoze 29. Montenegro film festivala, fimskog festivala u Herceg Novom koji se održavao od 1. do 7. kolovoza.

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) priopćio je u subotu kako je uz Grand Prix, Ognjen Sviličić "zbog izuzetno jednostavne i potresne priče koja izaziva snažne osjećaje i prepoznavanje problema u bilo kojoj sredini" osvojio i Zlatnu mimozu za najbolji scenarij. Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" odnio je Emir Hadžihafisbegović jer ju je, kako je naveo žiri, odigrao impresivno i krajnje neobično, noseći ovu potresnu priču na svojim le?ima.

Redateljica Ivona Juka Zlatnom je mimozom nagra?ena za režiju filma "Ti mene nosiš" jer je "uspjela uskladiti vrlo kompliciranu filmsku strukturu s mnoštvom likova i kreativnom upotrebom filmskog vremena".

Za najbolju žensku ulogu, "vrlo zahtjevnu, ali odgranu s elegancijom i zadivljujućm lakoćom", Zlatnom mimozom nagra?ena je Ariane Labed za ulogu u hrvatsko-njemačko-švicarsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji "Otok ljubavi", dok je za kameru prema odluci žirija nagra?en Milan Tvrdišić za film u srpsko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji "Bit ćemo prvaci svijeta".

Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja od kojih je jedno pripalo Vuku Ršumoviću za rad s 'naturščicima' u srpsko-hrvatskoj koprodukciji "Ničije dijete".

Predsjednik žirija, francuski redatelj Yves Boisset, te članovi Goran Marković i Draško ?urović o nagradama su odlučivali jednoglasno, stoji u priopćenju HAVC-a.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!