APOCALYPTO NA UDARU

4. SIJENJA 2007. 15:26h

Gibsona tuže za plagijat

Tekst

Apocalypto je plagijat? Meksički redatelj Juan Catlett tuži Gibsona da mu je pokrao scene iz filma.

Prašina oko kontroverznog uratka Mela Gibsona Apocalypto, nikako da se slegne. Nakon uhićenja zbog vožnje u pijanom stanju, Mel je ponovo na medijskom tapetu.

Relativno nepoznati meksički redatelj Juan Catlett tuži ga za plagijat, javlja Guardian. Catlett tvrdi kako se Gibson okoristio scenama iz njegovog filma Return to Aztlan iz 1991, koji na sličan način prati priču o propasti civilizacije Maya.

Gibson je, tvrdi meksički redatelj za vrijeme snimanja Apocalypta tražio kopiju njegovog filma, a nakon toga doslovno preslikao pojedine scene. Jedna od takvih je posljednja scena filma, u kojoj glavni lik spašava svoju suprugu i sina od pada u duboku vodom ispunjenu jamu.

Uz sve popratne priče oko ovog filma, Apocalypto možda željeno ili ne ima bombastičnu promociju, a Mel Gibson i ekipa filma punu kasicu prasicu. (T.Ž)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!