22. SVIBNJA 2012. 17:10h

FOTO/VIDEO: Oliver na Totalnom FM-u: Ninin ulazak u finale ovisi o lobijima

Foto

Oliver Dragojevi ...
0

Tekst

'Ja bi one ploče izbuža na Rivi. Zato što se kližu i strašno je vruće liti. Zrake sunca se odbijaju od površine i to bude plus 200 stupnjeva. Kad se Riva spoji, ona zapadna od hotela Marjan prema Sustipanu, s ovom lipom Rivom koju treba popravit, bit će najbolji grad na Mediteranu, ali vam to opet ništa ne valja bez dobroga čovika! Spličani moraju imati duha, morta imat humor, sluh, dobar šmek u oblačenju nešto šta je Split uvik ima. Kad toga može i Riva i sve može bit lipo, al nevaja!' rekao je Oliver Dragojević gostujući u splitskom studiju Totalnog FM – a, odgovarajući da pitanje zbog čega Split više nije isti kakav je bio.

Oliver ni ove godine neće pjevati na Splitskom festivalu, još jednom simbolu Grada pod Marjanom. Odbija nastupati jer, kaže, festival nije onakav kakav bi trebao biti: 'U ono vrijeme kad sam bio mlad, kad se pjevalo na festivalu onda su bile alternacije stranaca i tu je bilo tako zvučnih imena. Bilo je tako nekako svjetski napravljeno. Sad to radi love, radi uvjeta više nije moguće. Volio bi da je najbolji da je odmah iza Sanrema. Drago mi je da se uopće održava jer to je teško danas.', rekao je Oliver.

Prokomentirao je i aktualnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni koja, prije svega, napeto iščekuje nastup Nine Badrić na Eurosongu: 'Cilu ekipu poznam koja je radila taj uradak. Nina je jedan veseljak mislim da se prepala dovoljno puno da će ona to izvesti sigurno dobro.' Oliver je bio suzdržan i odmjeren u komentarima i prognozama. 'O ukusima u Europi ja uopće ne bi puno govorio. Oni imaju jedne godine pjesmu koju mi onda slijedimo iduće godine', rekao je Oliver i dodao da Ninin ulazak u finale ovisi o lobijima: 'Ako imaš dobre poznanike tamo po radio postajama i televizijama onda to ide, a ako nikakvu vezu nemaš, teško!', rekao je Oliver.

Dodao je da je Mišo apsolutno zasluženo dobio Porin za životno djelo te da mu se posebno svidjela izjava: 'Nisu više imali kome pa su dali meni!'.

Voditeljica je konstatirala kako Olivera rado slušaju i rockeri, a ne zanoseći se pretjerano Oliver je odgovorio kako je razlog tome činjenica da on rockerima nije konkurencija!

Oliver je na splitski Totalni FM došao najaviti svoj zagrebački koncert koji će se održati ovog petka u klubu Aquarius. Zagreb je nazvao drugim najvećim dalmatinskim gradom i dodao da ga tamo dalmatinci dolaze slušati jer ih podsjeća na dom, dok kontinentalce podsjeća na ljetovanje.

Nostalgične su bile Oliverove riječi i kada je na red stiglo pitanje Hajduka: 'Samim tim što ja trenutno ne znam uopće sve igrače Hajduka! To nešto govori. Prije se znalo momčad cijelu, kao iz puške da opali, sve znaš! Sad je to drugačije. Ugovori, predugovori, posudbe to se teško prati!', rekao je Oliver, ali je primijetio da je splitska košarka živnula, a ekipa Totalnog FM – a pripremila mu je i jedno iznenađenje. S druge strane telefona u jednom trenutku se pojavio Nikola Vujčić i poželio da Oliver zapjeva himnu Jugoplastike, ako Split uđe u Finale. Oliver nije mogao obećati ali je dodao da je sve moguće.

Vie pogledajte u fotogaleriji Oliver Dragojević gostovao na Totalnom FM-u

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!