29. KOLOVOZA 2012. 19:42h

Fotografije festivala "Rovinj Photodays" u Muzeju za umjetnost i obrt

Fotografija Hassana Abdelghanija "Sa distance"

Foto

Scena
0

Tekst

Muzej za umjetnost i obrt četvrtu godinu za redom nastavlja suradnju s najvećim hrvatskim fotografskim festivalom "Rovinj Photodays" pa će tako i ove godine od 4. do 30. rujna biti prikazani pobjednici i finalisti festivala, a postava je proširena te su selekcijom obuhvaćene tri izložbe.

Osim postava koji ulazi u fundus Muzeja za umjetnost i obrt, sačinjenog od fotografija ovogodišnjih laureata festivala, biti će samostalno predstavljen nagrađeni umjetnički koncept pulskog autora Hassana Abdelghanija, a posjetitelji će istodobno imati priliku pogledati atraktivan postav “Prodaja snova- suvremena hrvatska modna fotografija”, koja okuplja  najbolje hrvatske modne fotografe i neke od njihovih najuspješnijih radova nastalih u proteklih deset godina.

- Razvoj suradnje s Muzejom za umjetnost i obrt pruža festivalu adekvatnu ekstenziju i promidžbu suvremenog hrvatskog fotografskog stvaralaštva tijekom cijele godine, a samim tim autorima se omogućuje kvalitetna platforma za prezentaciju vlastitog rada i vidljivost, što je ujedno i misija festivala. Ove godine smo za muzej pripremili i jednu premijeru, izložbu fotografija Hassana Abdelghanija, "Sa distance", a uz bogati izložbeni program održavat će se i razne prezentacije, razgovori s autorima i stručna predavanja. Mogli bismo reći da će to biti zanimljiv mjesec fotografije u Zagrebu - najavio je Denis Redić, direktor festivala Rovinj Photodays.

Izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt biti će otvorene 4. rujna u 20 sati, a autorima fotografija i nazočnoj publici obratit će se Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Denis Redić, direktor festivala Rovinj Photodays, Dubravka Osrečki Jakelić, voditeljica Zbirke novije fotografije MUO i Sandra Vitaljić, selektorica postava "Prodaja snova".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!