NAJLJEPŠI SAN IVANJSKE NOĆI

31. LISTOPADA 2008. 12:24h

FOTO: Zlatnik Branka Gavelle ostao kod kuće

Tekst

Za trajanja Gavellinih večeri `zavirili smo u trenutno stanje hrvatskog kazališnog trenutka i prije svega – uživali`.

Svečanom dodjelom nagrada u Gradskom dramskom kazalištu Gavella završene su 23. Gavelline večeri tijekom kojih smo imali prilike pogledati 11 najuspješnijih prošlosezonskih predstava u izvedbi hrvatskih kazališta i tri predstave izvan konkurencije gostujućih kazališta iz Novog Sada, Podgorice i Beograda.

Prosudbeno povjerenstvo Gavellinih večeri u sastavu Jasna Bilušić, Helena Braut, Pavo Marinković i Tonko Lonza, zlatnik s likom Branka Gavelle i novčanu nagradu od 20 tisuća kuna koje je dodijelio Vjesnik uručilo je upravo ansamblu kazališta Gavella za predstavu ''San Ivanjske noći'' Williama Shakespearea, a u režiji Aleksandra Popovskog.

Ivana Magdić-.--.-
Photo Ivana Magdić  

Na nagradi se zahvalio Darko Stazić, ravnatelj kazališta, a publici su se poklonili i glumci Nataša Janjić, Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Ozren Grabarić, Filip Šovagović i Pero Kvrgić koji nas je iznenadio u ulozi Pucka.

Posebno priznanje Gavellinih večeri svojim 'razigranim humorom, maštovitošću i glumačkom virtuoznošću' zaslužila je predstava ''Kauboj'' Saše Anočića u izvedbi Teatra EXIT.

Slavodobitnici nisu časa časili i utekli su s crvenim ružama u rukama kako bi oslobodili pozornicu za predstavu Branislava Nušića ''Tako je moralo biti'' u režiji Egona Savina i izvedbi Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

'Priča o procesu moralne degradacije u svijetu koji je praktičan, u kojem je svaki dodir s novcem problematičan, a ljubav onemogućena' oduševila je dupkom puno kazalište i ispraćena je odgovarajućim pljeskom.

Do sljedeće godine...

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!