21. KOLOVOZA 2015. 14:22h

FOTO: Šibenik se oprostio od Arsena: Bio je jedan i jedini

Foto

Šibenik se opro ...
0

Tekst

Pred prepunim Hrvatskim narodnim kazalištem Šibenik danas je održana komemoracija za šibenskog kantautora Arsena Dedića koji je preminuo u 78. godini života.

Osim prijatelja, poznanika i ostalih Šibenčana, od Arsena su se danas oprostila brojna poznata lica, od popularnog pjevača Massima Savića, gitariste Huseina Hasandefendića Husa, te producenta Nikše Bratoša, do Željka Bebeka.

Arsen je bio jedan i jedini ponavljali su danas s govornice brojni njegovi prijatelji i poznanici.

U dirljivom govoru gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je kako je otišao čovjek zbog kojeg Šibenčani osjećaju ponos zbog svog podrijetla, dok je župan šibensko-kninski Goran Pauk napomenuo kako se, me?u ostalim i zbog Arsenovog stvaralaštva zaljubio u glazbu, prisjetivši se singlice 'Moj brat' koju je, kako je kazao, puštao na očevom starom gramofonu.

U izjavi medijima Massimo je istaknuo kako je Arsen bio čovjek zdravog, šibenskog sarkazma, te kako mu je često znao govoriti kako ga prati i veseli se njegovim neuspjesima.

Arsenova talenta prisjetio se i Nikša Bratoš koji je kazao kako se takvi umjetnici ra?aju jednom u sto godina. Kada bi se na stranu stavilo čitavo Arsenovo stvaralaštvo, kazao je Bratoš, a sabralo samo ono što je svakoga dana govorio, bila bi to prava narodna mudrost.

 

Vie pogledajte u fotogaleriji Šibenik se oprostio od Arsena

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!