HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

3. TRAVNJA 2010. 15:19h

FOTO: Nikad oštrija konkurencija u HTZ-u

Foto

Suze i smijeh na ...
0

Tekst

Show, kojim mlade pjevačke nade žele lansirati svoju karijeru, iznjedrio je deset vrhunskih talenata, što je otežalo posao žiriju.

Show 'Hrvatska traži zvijezdu' dobio je svojih prvih deset kandidata koji će se pjevanjem boriti za pobjedu i krenuti stopama Bojana Jambrošića. Naime, u prvoj live emisiji, natjecalo se 16 kandidata od kojih su sedam ušli u drugi krug na temelju glasova publike i gledatelje, dok je troje izabrao žiri.

Tako su Duje Stanišić, Jurica Gorša, Kim Verson, Vilibald Kovač, Petar Brkljačić, Dino Antonić i Adrijana Baković sedmero mladih talenata koji su pjevanjem izazvali simpatije kod gledatelja, dok su Juraj Jurlina, Helena Hunčaga i Maja Malić  prošli zahvaljujući Anđi, Foxu u Tonyu.

Prva je s nastupom krenula Ivana Trogrlić i to s pjesmom 'Oči' od Ivane Kindl te ostavila Anđu Marić bez riječi. No, ipak, koliko god je njeno pjevanje dobilo dobre kritike od žirija, ona se nije dalje plasirala u show. Show je nastavio još jedan kandidat kojeg više nećemo gledati na malim ekranima, Pjerino Ružević. Žiri mu je zamjerio što nema osobnosti i to što su dobili dojam da imitira Jacquesa Houdeka čiju je pjesmu i pjevao. Također, Fox mu nikako nije mogao preči preko njegovih brkova te ga je usporedio s mrtvozornikom upravo zbog njih.

Niti Zdenka Olujić nije uspjela zadiviti publiku Severininom pjesmom 'Tvoja prva djevojka', te usprkos dobrim kritikama žirija, koji su pohvalili njen nastup kao i pjevanje, neće nastaviti sudjelovanje u showu.

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
No, Juraj Jurlina, iako nije prikupio dovoljno glasova ljudi koji su show pratili na malim ekranima, prošao je dalje zahvaljujući Anđi Marić. Tako ćemo ovog mladog rockera atraktivnog izgleda gledati i dalje i sigurni smo da će sljedećega puta više curica honorirati njegov nastup.

Anđa Marić tražila broj Petra Brkljačića

Profilirao se i jedan miljemik ženske publike i to Petar Brkljačić čijem šarmu nije odoljela niti Anđa Marić. Ona je čak kroz šalu pitala za njegov broj, no zaključila je kako je ipak premlad za nju.  Možemo slobodno očekivati kako će ovaj ljepuškasti mladić doći do finala zahvaljujući glasovima ženskog dijela publike, a ako i ne pobijedi, vjerojatno će nastaviti pjevačku karijeru. Samo se nadamo ne u 'Boy bendu' za što su i članovi žirija izrazili bojazan.

Džepna venera Kim Verson, koja je ujedno i favoritkinja, sve je oduševila svojom krhkom pojavom i moćnim glasom. Fox se nije čak niti usudio komentirati kako ne bi rekao nešto krivo, dok je Anđu podsjetila na Janis Joplin. Slobodno se može reći kako je Kim veliko iznenađenje ovog showa.

Adrijana Baković je pjesmom ‘Dodiri od stakla’ zadivili publiku i izmamila gromoglasan pljesak, a od Tonya je dobila i pohvalu za svoj izgled.  Fox jednino nije bio oduševljen njenom koreografijom i kazao je kako bi njemu bilo zanimljivije da im ispriča kako je to kada te ugrize konj, što se Adrijani jednom i dogodilo.

Duje Staničić je pak dobio pohvalu zbog odabira pjesme ‘Vilo moja’ što je žiri kometirao kako je on tako pravi predstavnik svoga kraja. Također, svi su se složili kako je iznimno zabavan i kako je sve očarao, a pogotovo Foxa.

Helena Hunčaga i kauboj Jurica Gorša također su dobili same pohvale i kometare kao su oni upravo ono što show ‘Hrvatska traži zvijezdu treba. Ipak, nastup mladog kauboja izgledao je malo nesigurno, no sigurni smo kako će s nastavkom  showa samo se popraviti.

Mlade pjevačke nade

Show 'Hrvatska traži zvijezdu' dobio je svojih prvih deset kandidata koji će se pjevanjem boriti za pobjedu i krenuti stopama Bojana Jambrošića
Svojim glasom oduševila je i Maja Malić, kao i Dino Antonić  kojem je Fox jedino zamjerio 'pirsing'. Hana Blažević  nije nažalost prošla zbog prejake konkurencije, dok je Vilibald Kovač sve oduševio svojim rokerskim imidžem. Fox je na njegov nastup samo imao komentar kako mu djeluje previše mliječno, pa neka drugi puta nabaci malo više viski estetiku.

Isabella kim Popović, kći Danijela Popovića i Sanje Bjedov Popović nije se uspjela plasirati dalje. Ona je dobro pjevala, no imala je preveliku tremu što ju je i koštalo daljnjeg sudjelovanja u showu. Na kraju, nastupao je Boris Rogoznica koji je imao previše pogrešaka, pa je tako i ispao iz daljnjeg natjecanja.

Sve u svemu, ‘Hrvatska traži zvijezdu’ dobila je deset zanimljivih kandidata za koje se ne zna koji su bolji i možemo biti sigurni kako nas čeka uzbudljiv nastavak.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!