9. TRAVNJA 2011. 20:50h

FOTO: Ivo Josipović posjetio izložbu Art deco

Foto

Ivo Josipović r ...
0

Tekst

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je danas Muzej za umjetnost i obrt i razgledao izložbu "Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata".

Izložbeni postav Predsjednik RH je razgledao uz Miroslava Gašparovića, ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt, voditelja projekta i koautora koncepcije te autora dionice o slikarstvu. Ravnatelj MUO predstavio je Predsjedniku RH Anđelku Galić, koautoricu koncepcije, koordinatoricu projekta i urednicu kataloga, mr.sc. Mariju Tonković, članicu stručnog odbora i autoricu dionice o fotografiji i filmu, dr.sc. Irenu Kraševac, članicu stručnog odbora i autoricu dionice o kazalištu, dr.sc. Anu Lederer, autoricu dionice o kazalištu te Andreu Klobučar i dr.sc. Marinu Bagarić, članice stručnog odbora projekta i suradnice na projektu koje su također sudjelovale u stručnom vodstvu kroz izložbu.
Prigodom Predsjednikova razgledanja izložbe nazočni su bili Serge Prevot, generalni direktor Peugeota Hrvatska, glavnog pokrovitelja nagradne igre za posjetitelje izložbe i Hrvoje Prkačin, generalni direktor Europlakata, glavnog pokrovitelja promotivne kampanje te Zrinka Mojzeš Vrabec, savjetnica za društvene djelatnosti i Maja Razović, pomoćnica savjetnice za društvene djelatnosti u Uredu Predsjednika. Razgledavajući izložbu "Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata". Izložbu je u dva mjeseca vidjelo više od 40.000 posjetitelja.
 

Vie pogledajte u fotogaleriji Ivo Josipović razgledava izložbu Art deco

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!