3. KOLOVOZA 2012. 14:57h

Filmove festivala u Puli pratilo 78.300 gledatelja

Foto

Scena
0

Tekst

Filmove ovogodišnjeg 59. festivala igranog filma u Puli pratilo je ukupno 78.300 gledatelja, 4690 više od prošlogodišnjih 73.610, što je najveći broj gledatelja pulskog festivala u neovisnoj Hrvatskoj, izvijestila je ravnateljica Pula film festivala Zdenka Višković Vukić na današnjoj konferenciji za novinare.

Po njenim riječima četrnaest hrvatskih filmova u Nacionalnom programu festivala pogledalo je 50.478 gledatelja s time da je prosječna posjećenost filma iz Nacionalnog programa u Areni bila 4166 gledatelja po filmu. U Areni je bilo ukupno 63.850 gledatelja, u Kinu Valli 6225, na Kaštelu 6275, na Portarati 1020, a u Solarnom kinu 930.

Tijekom 15 festivalskih dana (od 14. do 28. srpnja) prikazan je 151 film, održano je 13 koncerata, a programi festivala održani su na 18 lokacija.

"Ovogodišnji festival igranog filma u Puli ostat će zapamćen i po prvoj 3D projekciji u Areni koja je postavila 3 svjetska rekorda", istaknula je Višković-Vukić. Dodala je kako je ova projekcija izvedena s udaljenosti od 73,6 metara, što nadilazi sve dosad poznate filmske projekcije, ali i tvornički predviđene postavke same tehnologije. Uz to, postignut je kut vidljivosti 3D projekcije od 60 stupnjeva, čime je pokrivena ukupna površina auditorija u Areni u svom punom kapacitetu. Osim toga, projekciju je pratilo 5920 gledatelja, što je dosad najveći zabilježen broj gledatelja na jednoj 3D projekciji na otvorenom u svijetu. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!