3. SRPNJA 2012. 12:25h

Film o princezi Diani snima se u Hrvatskoj

Naomi Watts i Hrvoje Hribar.

Foto

Scena
0

Tekst

Film "Uhvaćeni u letu" koji prati posljednje dvije godine života Lady Di snima se u Hrvatskoj, odnosno u Opatiji i Zagrebu. Hrvatska za film zamjenjuje četiri različite lokacije - Francusku, Australiju, Veliku Britaniju te Bosnu i Hercegovinu.

Redatelj filma je Oliver Hirschbiegel, a ulogu princeze Diane glumi Naomi Watts, dok Khana utjelovljuje Naveen Andrews poznat po ulozi u seriji "Izgubljeni".

Britanske producente Douglasa Raea i Roberta Bernsteina, glumicu Naomi Watts i hrvatskog producenta Igora A. Nolu posjetili su ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i ministar poduzetništva Gordan Maras koji je naglasio kako je ovaj projekt besplatna reklama hrvatskom turizmu.

-Britansku producentsku tvrtku Ecosse Films na dolazak u Hrvatsku potaknule su iznimne lokacije, mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju tj. povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od 20% koje je Hrvatska uvela ove godine, te ne manje važna visoka razina profesionalizma domaćih filmskih djelatnika. Snimanje filma veoma je skupo i zato je važno da sve dobro funkcionira - izjavio je producent Douglas Rae.

A da su zadovoljni cjelokupnom organizacijom te stručnošću 130 hrvatskih profesinalaca koji rade na ovom filmu potvrdio je i Robert Bernstein.

-Svi su vrlo brzi i profesionalni, a redatelj, koji je na glasu kao iznimno zahtjevan, vrlo je zadovoljan s hrvatskom ekipom - kazao je Robert Bernstein.

Snimanje će trajati do 15. srpnja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!