20. LIPNJA 2012. 14:53h

Fantastic Zagreb Film Festival otvara ljetnu pozornicu na Tuškancu

Foto

Scena
0

Tekst

Film se vraća na Tuškanac! Nekad napušteno kino, u srcu šume, na samo 5 minuta hoda od Ilice i gradske vreve, novi je set ovogodišnjeg izdanja Fantastic Zagreb film festivala koji će se održati od 29. lipnja do 6. srpnja. 

U osam festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove moći će pogledati preko 25 intrigantnih filmova. Osim već najavljenih Juan i živi mrtvaci, Twixt 3D, Ubojica Joe, Legenda o Kasparu Hauseru, Bilo jednom na sjeveru, Leteći mačevi zmajevih vrata 3D, Lista smrti i Oni žive, gledatelji će imati priliku pogledati i Rez, Bunohan, Kod 37, Blještavilo, Iskušenje sv. Ante, Pucanj u glavu, Izvanzemaljsko i Iznad crne duge.

Suspensom nabijenoj atmosferi uz noćne projekcije, kokice, pivo & sokove pridonijet će prostor ljetne pozornice u Tuškancu, trenutno jedinog pravog ljetnog kina u Zagrebu.

Fantastic Zagreb Film Festival uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) najavljuje i dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions).

American nightmares posvećen je novom valu mladih američkih autora i izuzetno vibrantne američke žanrovske indie scene, ali i veteranima kao što su to ove godine Francis Ford Coppola i William Friedkin.

S druge strane Visions je program posvećen avangardnijim, eksperimentalnijim, otkačenijim i bizarnijim dugometražnim naslovima koji najteže pronalaze put do šireg gledateljstva, ali prezentiraju vrlo jake i osebujne autorske glasove koji su često miljenici festivala.

U suradnji s HBO-om i ove će godine FZ prikazati cijelu drugu sezonu svjetskog fantasy spektakla ‘IGRA PRIJESTOLJA‘ u sklopu programa Noćni maraton, u subotu i nedjelju (30.6. i 1.7.) u kinu Europa!

Festival će u petak 6. srpnja zatvoriti Carpenterov "They live" u suradnji sa Sudnjim danom, festivalom kreativnih komunikacija koji će se ove godine održati 21. 12.

Ovogodišnji Fantastic Zagreb film festival odvijat će se na tri lokacije: ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa i Cineplexx Kaptol.

Osim bogate filmske ponude, ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala ponudit će posjetiteljima i pregršt zabave, a za ovu prigodu, legendarni zagrebački Ham Ham za vrijeme trajanja festivala, bit će pretvoren u Fan Fan Lounge, mjesto ludih večernjih tuluma i dnevnog chill outa tj. festivalski meeting point filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!