2. KOLOVOZA 2012. 13:13h

Dubrovnik:Više od tisuću posjetitelja gledalo 7 filmova Pulskog festivala

Foto

Scena
0

Tekst

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara prikazana su četiri strana filma i tri pobjednička filma iz nacionalnog programa Festivala igranog filma u Puli. Filmovi su se prikazali u Ljetnim kinima Jadran i Slavica te dvorani Visia, a pogledalo ih je više od tisuću posjetitelja.

Iz međunarodnog programa Europolis prikazana je češka romantična komedija „Savršeni dani“ redateljice Alice Nellis, francuski triler „Osveta“ redatelja Étiennea Faurea i povijesna drama Benoîta Jacquota „Zbogom kraljice“ te „Pakao“ iz programa retrospektive Claudea Chabrola. Iz nacionalnog programa prikazani su film dobitnik nagrade publike Zlatna vrata Pule i Nagrade mladih filmofila „Halimin put“, potresna drama redatelja Arsena A. Ostojića, zatim drugoplasirani film po glasovima publike u Glavnoj sekciji za Zlatna vrata Pule - „Sonja i bik“, romantična komedija redateljice Vlatke Vorkapić.

Film dobitnik Velike Zlatne Arene, drama „Pismo ćaći“ redatelja Damira Čučića, prikazan je uz sudjelovanje „Oca“ iz filma, Antu Gulina koji je dobitnik i Zlatne Arene za najbolju sporednu mušku ulogu. Gulinu su na osvojenim nagradama došli čestitati i kolege – Milan Pleština, Filip Juričić, Sreten Mokrović, Ivana Roščić i Doris Šarić – Kukuljica.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!