17. LISTOPADA 2012. 20:42h

Dubrovnik: Prvi festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana

Dubrovnik

Foto

Scena
0

Tekst

Prvi festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana održat će se u Dubrovniku od 18. do 21. listopada.

Kako je istaknuto danas poslijepodne na konferenciji za novinare, riječ je o smotri amaterskih filmova djece i mladih u dobi od 10 do 20 godina, a bit će prikazana 122 filma od kojih će ocjenjivački sud odabrati 45 koji će se prikazati u natjecateljskom dijelu. Filmovi su podijeljeni na animirane, igrane i dokumentarne te filmove otvorene kategorije.

Festival se održava u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža i Kinematografa Dubrovnik. Sudjeluju predstavnici gotovo svih zemalja Mediterana, a osim projekcija filmova, organizirat će se i nekoliko radionica.

Svečano otvorenje festivala bit će u dubrovačkome kinu "Sloboda" u četvrtak, 18. listopada, a projekcije počinju u petak, 19. listopada. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!