7. KOLOVOZA 2012. 11:49h

Dubrovačke ljetne igre: Nastup simfonijskog orkestra i gitarista Bulata

Koncert dubrovačkog simfonijskog orkestra i gitarista Srđana Bulata

Foto

Scena
0

Tekst

Dubrovački simfonijski orkestar i mladi gitarist Srđan Bulat nastupili su sinoć pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija u prepunom atriju Kneževa dvora u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

Koncert je otvoren skladbom popularnog hrvatskog skladatelja Srđana Dedića, a uslijedila je Fantasia para un gentilhombre za gitaru i orkestar Joaquina Rodriga. Izveden je osebujni Vaise triste, kao i Dvorakova Češka suita u D-duru.

Mladi gitarist Srđan Bulat dobitnik je nagrada na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a najesen započinje poslijediplomski studij gitare na prestižnoj Royal Academy of Music u Londonu, stoji u priopćenju Dubrovačkih ljetnih igara.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!