10. KOLOVOZA 2012. 13:40h

Dobitnici Zlatne palme na Vukovar film festivalu

Vukovar - Trg Franje Tu─Ĺmana

Foto

Scena
0

Tekst

Na 6. Vukovar film festivalu (VFF), festivalu podunavskih zemalja, od 22. do 26. kolovoza, bit ─çe prikazan novi film "Iza brda" rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua, dobitnika Zlatne palme, a predstavit ─çe ga i dvoje glavnih glumaca, najavili su danas organizatori tog festivala.

Film "Iza brda" govori o dvije prijateljice od kojih se jedna "obećala" Bogu, a druga je zarobljena u vrtlogu duševne bolesti.

Na Cannes film festivalu ove je godine film osvojio nagradu za najbolji scenarij te za najbolje ┬×enske glavne uloge, a glavna glumica Cosmina Stratan i glumac Valeriu Andriuta bit ─çe gosti festivala.

U dokumentarnoj konkurenciji VFF-a je novi film "njema─Źkog" Tur─Źina Fatiha Akina, "Sme─çe u rajskom vrtu" koji progovara o borbi crnomorske turske zajednice protiv odluke da se njihovo mjesto pretvori u odlagali┬Üte otpada.

Na Festivalu ─çe 25. kolovoza biti odr┬×ana autorsko-pravna tribinu s interaktivnom raspravom o za┬Ütiti autorstva i ostvarivanju autorskog i srodnih prava u audiovizualnom podru─Źju. Autorskopravni specijalist Stribor Jur─Źi─ç je voditelj tribine koja se odr┬×ava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), u okviru Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske filmske autore, producente i umjetnike izvo─Ĺa─Źe.

Party zona festivala i ove godine bit ─çe beach bar Danube gardens gdje ─çe se, na dan otvorenja Vukovar film festivala, odr┬×ati koncert zagreba─Źkih hip hopera Elementala.

Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!