22. TRAVNJA 2012. 12:34h

Do posljednjeg zbora: Zboraše jučer došao podržati predsjednik Josipović

Do posljdnjeg zbora, predsjednik Josipović

Foto

Scena
0

Tekst

Predsjednik Ivo Josipović bo je poseban gost jučerašnjeg showa "Do posljednjeg zbora" koji su nakon pripetavanja sa zborom "Ad Libitum" napustili članovi zbora "Lipe" iz Siska.

Predsjednik nije krio zadovoljstvo nastupima zborova.

"Kao prvo moram vam svima čestitati, bili ste sjajni, i sam sam dugo godina bio zboraš i znam kakvo je zadovoljstvo pjevati u zboru."

Zbor "Izvor" svojom izvedbom Daddy sings bass Johnnyja Casha oduševio je člana žirija Krešimira Dolenčića kojem se posebno svidjela imitacija južnjačkog naglaska. Zadovoljan je bio i koreografijom zbora "Josip Kaplan" na interpretaciju Michaela Jacksona Medley. Vrhunac večeri i za žiri i za publiku bila je izvedba zbora Filozofskog fakulteta "Concordia discurs" s pjesmom Baby it's cold outside.

Lipama koje su prošle subote iznenadile članove žirija otpjevavši hit Novih fosila, Kad budemo ja i ti 63, jučer je presudio jedan glas. "Ad libitum" u pripetavanju su izvevši klasik Let the sunshine iz kultnog mjuzikla "Kosa" bili za dlaku bolji od Lipa koje su izabrale tradicionalnu Ajd idemo Save vode.

Urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi rekla je da ju veseli što u borbu za finale idu najbolji zborovi, a poseban poticaj radu Zabavnog programa dao je predsjednik svojim dolaskom.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!