JIHADIST IN PARADISE

17. VELJAE 2007. 12:57h

Disney snima terorističku priču

Tekst

U filipinskoj oazi, islamistički terorist dvoje Amerikanaca vuče uzduž i popreko godinu i pol. Disney o tome snima film.

Disney želi plasirati terorističku priču. Zajedno s producentom Jerryjem Bruckheimerom, zatražio je prava na članak novinara Marka Bowdena Jihadist in Paradise.

Bowden je spreman i želi napisati scenarij baziran na članku. Inače, Bruckenheimer i Bowden su već surađivali. To je bilo na filmu redatelja Ridleyja Scotta  Black Hawk Down, koji je baziran na Bowdenovoj knjizi.

Jihadist in Paradise govori o nastajanju islamske terorističke frakcije Abu Sayyaf na Filipinima. Vođa frakcije Aldam Tilao prokrijumčari nekolicinu svojim sumišljenika u oazu i uzme 20 talaca među kojima i nekoliko Amerikanaca. Jednog američkog državljanina su ubili, a dvoje, inače misionarski par, vukli po džungli godinu i pol. Nakon dugogodišnje potrage CIA-e i filipinskih vojnih snaga, Tilao je uhićen.

Inače, po Bowdenovim knjigama snimljeno je već nekoliko filmova, ali ovo mu je tek drugi koji će biti snimljen baziran na članku. (T.Ž)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!