BLAGDANI ZA RAČUNALOM

24. PROSINCA 2008. 09:14h

Digitalna knjižnica bogatija za osam novih izdanja

Tekst

Željeli ste poslije blagdanskog ručka pročitati malo Krleže, Šenoe ili Kovačića? Ne tratite vrijeme, pronađite ih na internetu.

Internetski portal Digitalne knjige svima koji u ovo blagdansko doba zaziru od gužve po knjižarama i antikvarijatima željene književne bisere nudi potpuno besplatno u digitalnom obliku.

Od sada je korisnicima dostupno čak osam novih izdanja; iz serijala Klasici hrvatske književnosti to su: "Karanfil s pjesnikova groba" Augusta Šenoe i "Jama" Ivana Gorana Kovačića, iz serije Virtualna antologija hrvatske poezije ''Ni med cvetjem ni pravice" Miroslava Krleže, iz Virtualne knjižnice hrvatske ljubavne lirike: "Stakleni zagrljaj" Ružice Cindori i "Nešto nalik osmjehu" Maje Gjerek, zatim zbirka poezije "Diskrecija zajamčena" Elfride Matuč-Mahulje i digitalna slikovnica "Naši prijatelji" autora Josipa Vitanovića.

Željni čitatelji navedena izdanja mogu potpuno besplatno preuzeti s portala Digitalne knjige.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!