27. TRAVNJA 2012. 18:44h

Cezanneova slika zbog oštećenja u krađi mora se restaurirati

Foto

Scena
0

Tekst

Cezanneova slika "Dječak u crvenom prsluku", koja je ukradena iz švicarskog muzeja prije četiri godine i nedavno pronađena u Srbiji i vraćena vlasniku,  oštećena je, no slika se, na sreću, može restaurirati, doznaje Tanjug. Iz Fondacije Emila Birlea, vlasnika slike, kažu da je rad francuskog impresionista na nekoliko mjesta pokidan, a sve je to nastalo nakon krađe. Oštećenja će stručnjaci sanirati iako će za to trebati dosta vremena, ali će "djelo biti vraćeno u prijašnje stanje".

I slike Clauda Moneta, Vincenta van Gogha i Edgara Degasa također su ukradene iz istog muzeja kada i Cezanneovo remek-djelo, vrijedno, prema sudu stručnjaka, i 100 milijuna eura, ali su kasnije sve pronađene i vraćene.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!