15. OUJKA 2012. 07:57h

`Čast mi je biti na proslavi dijamantne obljetnice engleske kraljice`

Foto

Scena
0

Tekst

Laura Bailey, britanski model i kulturna ambasadorica British Fashion Councila, čije su članice Alexa Chung te Poppy Delevingne, zaštitno je lice ovogodišnjeg festivala Derby, kojim započinje slavlje dijamantne obljetnice britanske kraljice Elizabete II. 

- Velika mi je čast i iznimno sam uzbuđena što sudjelujem u proslavi dijamantne obljetnice na festivalu koji je spoj stare škole glamura i modernog stila. Prisjetite se samo Audrey Hepburn u 'My Fair Lady' ili Julije Roberts u 'Zgodnoj ženi' - rekla je Laura, kojoj će to biti prvi posjet festivalu Derby, te dodala kroz smijeh kako će je trogodišnja kći koja se bavi baletom naučiti kako da se nakloni pred kraljicom Elizabetom. 

Laura je također oduševljena i izborom britanskih dizajnera koji će posebno za tu prigodu dizajnirati za nju. Tako će joj zlatar Theo Fennell kreirati unikatnu dijamantnu ogrlicu, a poznati šeširdžija Philip Treacy napravit će šešir koji će nositi na festivalu. Otkrila je i kako je, kad se tek doselila u London i počela zarađivati kao model, prvo uštedjela upravo za Treacyjev šešir, s kojim je i danas prijateljica.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!