13. LIPNJA 2012. 14:53h

Bogat međunarodni program na riječkom Zoom festivalu

Foto

Scena
0

Tekst

Ovogodišnji Zoom festival, koji će se treći put održati u Rijeci od 6. do 12. rujna, na programu će imati osam predstava iz Austrije, Njemačke, Kosova, Slovenije i Hrvatske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Petra Corva iz udruge "Drugo more", organizatora festivala, kazala je kako je do sad praksa festivala bila prikazati rad jednoga umjetnika sa što više radova kako bi se dobio što bolji uvid u njegovo stvaralaštvo. Ove godine je naglasak na predstave s njemačkoga govornog područja, kako bi se predstavila sadašnja njemačka i austrijska izvedbena scena, rekla je Corva.

Bit će izvedene predstave "The New Man" skupine Ligna iz Njemačke, Jeton Naziraj iz Kosova predstavit će se predstavom "Yue Medlin Yue", Doris Uhlich iz Austrije s "More Than Enough", D.

B. Indoš iz Hrvatske s "Kriegspiel". Janez Janša iz Slovenije nastupit će s predstavom "Tko je sljedeći" a skupina "United Sorry" iz Austrije s "Lost in Space".

Ove godine su na programu i dvije hrvatske predstave namijenjene djeci i to "Baja Buf" skupine VRUM te "Tri skockana prašćića" Plesnog centra Tala.

Predstave će se igrati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, dvorani "Filodrammatice" i u Harteri.

Program Zoom festival upotpunit će četiri radionice, koje će voditi kazališna skupina Ligna, Janez Janša, Igor Ružić i Ivan Marušić-Klif. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!