8. KOLOVOZA 2012. 22:06h

Bob Hoskins zbog Parkinsonove bolesti primoran prekinuti glumačku karijeru

Bob Hoskins

Foto

Scena
0

Tekst

Britanski glumac Bob Hoskins, poznat po ulozi u hitu "Tko je smjestio Zeki Rogeru?", prisiljen je prekinuti svoju glumačku karijeru nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, prenosi britanski BBC.

U priopćenju njegova agenta stoji da se 69-godišnji glumac nakon bogate 40-godišnje karijere povlači u intimu svojeg doma i obitelji. "Bob želi zahvaliti svim divnim i briljantnim ljudima s kojima je surađivao tijekom godina, te svojim obožavateljima koji su ga podržavali tijekom njegove divne karijere", ističe se u priopćenju. "Sada se veseli mirovini u krugu svoje obitelji i moli za poštivanje njegove privatnosti u ovakvom trenutku", dodaje se.

Poznat po brojnim ulogama u gangsterskim filmovima i komedijama, Hoskins je za ulogu privatnog detektiva u vratolomnoj misteriji smještenoj u četrdesete "Tko je smjestio zeki Rogeru?" iz 1988., u kojoj glumi nasuprot animirane glavne glumice, zaradio nominaciju za Zlatni globus. Među slavnijim su mu filmovima i "Brazil", "Kuka" i "Super Mario Bros", a svoju je posljednju filmsku ulogu ostvario u najnovijem holivudskom hitu "Snjeguljica i lovac" iz 2012., u kojemu igra jednog od sedam patuljaka uz bok Kristen Stewart. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!