1. SIJENJA 2011. 19:50h

Bez digitalnog TV signala još 6005 kućanstava

Foto

Scena
0

Tekst

Umjesto 31. prosinca 2010., kako se najavljivalo, analogni televizijski signal u RH još neko vrijeme neće biti posve ugašen jer digitalni TV signal još nije stigao do svakog kućanstva, a takvih je – 6005.

A upravo je 1. siječnja ove godine trebao biti dan potpune “digitalizacije”, svi glavni, veliki odašiljači analognog signala isključeni su još 5. listopada, a do danas su ostali raditi samo manji odašiljači.

– Tih 6005 kućanstava smješteno je na 104 pozicije po cijeloj RH. Uglavnom su u nepristupačnijim predjelima i planinskim krajevima s dubokim klancima. Tvrtka Odašiljači i veze postavit će uređaje koji će omogućiti daljnje primanje analognog signala – kazao je državni tajnik Igor Lučić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!