21. KOLOVOZA 2015. 16:54h

Andro Vlahušić: Žao mi je što se Igre prijestolja neće snimati u Dubrovniku

Igra prijestolja - lokacije / FOTO:www.lawrenceofmorocco.com

Foto

Scena
0

Tekst

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je u petak žaljenje zbog činjenice da se šesta sezona HBO-ovog hit serjiala "Igre prijestolja" neće ove godine snimati u Dubrovniku.

Vlahušić je ustvrdio kako je ta kuća u dosadašnjem radu iskazala visoku profesionalnost te kako će, ukoliko se nekada odluče vratiti snimati u Dubrovniku, imati iste uvjete i potporu kao i dosada.

"U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je HBO-u zahvalan za sve ono što je napravio u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, financiranje troškova, što je u Gradu donijelo nemjerljivu izravnu i neizravnu marketinšku promociju. HBO je u produkciji slijedio profesionalnost na najvećoj svjetskoj razini, što je i rezultirao visokom razinom gledanosti u cijelom svijetu. Zbog toga vjerujem da će autori i producenti donijeti najbolju odluku za projekt i zadnje dvije sezone napraviti još boljima od prethodnih. Ako odluče opet snimati na lokacijama u Dubrovniku, imat će iste uvjete i potporu kao i dosada. Veselimo se svakoj potencijalnoj suradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom'', ističe u svojoj izjavi Vlahušić.

Inače, nakon brojnih medijskih upit i špekulacija, "The Independent" je od HBO-a dobio službenu potvrdu o tome kako se šesta sezona "zbog potreba priče i lokacije" neće snimati u Dubrovniku, a pitanje eventualnog povratka uvjetovano je dogovorom oko budućih sezona serijala.

Grad Dubrovnik "glumio" je Kraljev grudobran, odnosno "King's Landing" od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španjolsku, u povijesni grad Gironu.

Šesta sezona "Igara prijestolja" na male bi ekrane trebala stići u travnju iduće godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!