mjesto za top banner

4. LIPNJA 2012. 15:32h

Županijski sud potvrdio optužnicu protiv Siniše Svilana!

Siniša Svilan

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon sjednice Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu potvrđena je optužnica protiv Siniše Svilana zbog navodnog primanja mita od vlasnika tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazivale na Novoj TV , rekao je Media servisu glasnogovornik suda, Krešimir Devčić...

"Radi se o kaznenom djelu primanja mita u gospodarskom poslovanju. Šteta koja se procijenjuje optužnicom je u visini od 262 tisuće eura. Procedura koja dalje ide, predmet redovno ide u rad nekom od sudaca koji će biti predsjednik Vijeća. On će provesti raspravu i donijeti konačnu odluku u ovom predmetu", rekao nam je Devčić. To se, kaže Devčić, može očekivati relativno brzo, poštivajući zakonske rokove.

Svilan, inače direktor programa Nove TV je mito od Šelebaja navodno primao tri godine i to za emisije "Rekonstrukcija", "Istraga, "1 na 1", "U sridu" i "Interijeri". (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!