mjesto za top banner

21. KOLOVOZA 2012. 19:07h

Župan Marušić nezadovoljan jer je izostavljen iz premijerova posjeta

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić (HDZ), nakon što su predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posjetili Trnjane u toj županiji, oglasio se priopćenjem u kojemu pozdravlja njihov dolazak na sušom pogođena područja, ali i izražava "žaljenje što kao župan nije obaviješten niti uvršten u program posjete".

Podsjeća da je 13. kolovoza u Brodsko-posavskoj županiji zbog suše proglašena elementarna nepogoda na poljoprivrednim usjevima proljetne sjetve, krmnim kulturama i povrću te na višegodišnjim nasadima.

"Stoga držim da sam, kao čelnik ove županije i osoba koja uviđa i aktivno sudjeluje u rješavanju problema koji je pogađaju, trebao biti službeno obaviješten o Vašem posjetu, a ne o tome saznati naknadno iz medija", stoji u Marušićevu priopćenju.

>>Milanović i Jakovina obišli voćnjake Impuls Commerca<<

Suša i ostale elementarne nepogode velik su problem za našu, pretežito poljoprivredno orijentiranu županiju zbog čega mnogo činimo na prevenciji, ali i sanaciji nastalih šteta, ističe Marušić .

"Kako sam informiran putem medija i internetske stranice Vlade, glavni povod Vašeg posjeta programom predviđenih lokacija bila je ovogodišnja suša, pa je moje žaljenje time veće što se s Vama nisam imao prigode i osobno susresti, jer bih o ovoj problematici imao štošta za reći", kaže župan.

>>Milanovićev komentar o suši: Očigledno smo svi prepušteni slučaju<<

Navodi kako suša koja je pogodila Slavoniju nije problem ove ili one stranačke opcije, već je "naš zajednički problem kojeg želimo ublažiti na najbezbolniji način", te još jednom naglašava kako je iznenađen i razočaran ovakvom namjernom ili ne namjernom vrstom komunikacije, "ali sam siguran da ona neće biti prepreka našoj daljnjoj suradnji". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!