mjesto za top banner

1. LIPNJA 2012. 08:28h

Zoran Milanović u Bukureštu na konferenciji o EU

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Premijer Milanović danas će u Bukureštu sudjelovati na konferenciji pod nazivom „Izazovi i mogućnosti budućeg proračuna Europske unije“

Dan nakon što je objavljeno kako je Hrvatska i formalno u recesiji jer je u prvom kvartalu ove godine zabilježila pad BDP-a od 1,3 posto na godišnjoj razini, premijer Zoran Milanović otputovao je u Rumunjsku. Tema susreta upravo je kohezijska politika i financijska stabilnost Unije. Krize u Europi svjestan je i sam premijer koji je tijekom jučerašnje sjednice Vlade poručio:

Uz rumunjskog premijera Victora Ponte, u palači rumunjskog parlamenta očekuje se i obraćanje predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa. Centralna tema konferencije bit će kohezijska politika kao glavni pokretač gospodarskog rasta, a prisutni će utvrditi i ciljeve za višegodišnji financijski okvir u razdoblju od 2014 - 2020. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!