mjesto za top banner

ROBNE BURZE

23. SIJENJA 2007. 12:05h

Zima u SAD-u poskupjela naftu

Tekst

Dolaskom snažne zime u Sjedinjene Američke Države porasla je cijena sirove nafte.

Cijena barela sirove nafte na američkom tržištu u ponedjeljak je porasla 74 centa, te sad iznosi 52,73 dolara.

Na tržištu u Londonu istodobno je ojačala 25 centi, pa iznosi 53,69 dolara. Sjedinjene Države su najveće svjetsko tržište loživog ulja, a budući da je dosad bila blaga zima, cijena sirove nafte padala je sve do jučer.

Američku su istočnu obalu protekloga vikenda pogodili snijeg, susnježica i ledena kiša, pa je s time poskupio i barel sirove nafte, piše Poslovni dnevnik.

T.K.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!